29 Ocak 2014 Çarşamba

Nivea BB Krem

Merhabalar!
Cc'si çıkmışken ben ilk bb krem yazımı ancak yazabiliyorum maalesef. Neyse cc kremler henüz çok yaygınlaşmadı çok da geç sayılmaz o yüzden bence :))
Eksi artı sistemiyle anlatmak istiyorum bu ürünü. 
Eksileri: 
-En açık rengi bile cilt rengiyle uyumsuz derecede pembe ve koyu. Açık buğday - buğday 
tenliler rengini sevmez diye düşünüyorum, ben açık buğday tenliyim sevmedim, beyaz tenlileri söylemiyorum bile.
Birçok bb krem bu tonlarda olur diyebilirsiniz ama bunun rengi ciltle bütünleşmiyor kalıp gibi duruyor.
-Göz altlarına da sürülebilen tek bb krem diye bahsetmişti satış görevlisi bu üründen aman sürmeyin.. Göz altları çok hassas bir bölge içeriğinde bir sürü kötü kimyasallar var ve göz altlarında da yüzde de hiçbir işe yaramıyor.
-Vaat ettiklerinin (kapatıcılık cilt rengini eşitlemek aydınlatmak falan) yanından geçemiyor bence.
-Cilt istemiyor sanki bu bb kremi emmiyor, bütünleşmiyor.. Olmamış bu bb krem. 
Artısı olarak tek aklıma gelen ucuz olması ki (15 TL civarıydı sanırım) değmez. Ucuz bb kremler arasında tavsiye edebileceğim pure beauty sooting bb krem var bir de maybelline dream fresh güzel diye biliyorum ama maybelline i henüz denemedim.
Yüzde bundan kat kat fazla kalıp gibi duruyor. Ben sevmedim.
İçeriğini de paylaşıp postumu bitiriyorum. Hoşçakalın!

28 Ocak 2014 Salı

Maybelline One By One Volum Express Mascara

Merhabalar!
Maybelline'nin rimel patlaması yaptığı ara çıkardığı bir rimeli tanıtacağım bugün sizlere.
Watsonsda maybelline standında ki görevliye aradığınız özelliği söyleseniz mutlaka bir iki çeşit rimel önerir bu seriden. Her kirpiğe uygun bir rimel var maybelline de. Buna neden bu kadar taktım bilmiyorum klavye elimde olunca düşündüğüm her şeyi yazıyorum :D Blog yazmanın güzelliği de bu bence, kimse karışamıyor sana. İstediğin gibi yazıyorsun beğenen okuyor beğenmeyen çıkıyor sayfandan. Neyse gelelim rimele..
Öncelikle şunu söyleyeyim. Hacim veren ama kirpikleri yapıştırmayan (fiyatı da uçuk olmayan) bir rimelle karşılaşmadım ben henüz. 
Tek katta uzatması güzel. Kirpikleri (çok sürmezseniz) yapıştırmıyor. İkinci katta yapışmalar artıyor zaten benim neredeyse çapraz çapraz olan kirpiklerimi ikinci katta yapıştırmayan rimel yok. Kirpiklerim yapışmaya o kadar meyilli ki bazen rimel fırçasını peçeteye silip kalanı uyguluyorum. O zaman hem tek tek ayrılıyorlar hem de düpdüzgün uzuyorlar.
Hacim konusunda pek bir şey beklenilmemeli bu rimelden. Kirpiklerim daha hacimli görünsün diye ben üst kirpik diplerime (göz kapağının içine) siyah kalem çekerim, çok daha etkili bir yöntem bence. 
Fiyatını hatırlamıyorum maalesef ama 10- 15 TL arasında olduğunu düşünüyorum.
Benim rimelle ilgili söyleyeceklerim bu kadar. Hoşçakalın!

Nivea Aqua Sensation Canlandırıcı Bakım Kremi

Merhabalar!
Bu benim en sevdiğim nemlendiricim. 2. kutum bu. İlk aldığım günden beri aşk yaşıyoruz kendisiyle.
Anti-age etkisi olmadığı için gençlerin (çok gençlerin bile ) rahatça kullanabileceği bir ürün.


Sitesinde şöyle tanıtılmış:
"Cilt hücrelerinde yeni su kanallarının oluşumunu harekete geçirerek 24 saat boyunca yoğun nemlendirme sağlar.Hydra IQ cilt hücrelerinde yeni nem kanallarının oluşumunu tetikler.Cildin derin katmanlarında bile anında ve uzun süre etkili yoğun nemlendirme sağlar.Cilt yapısını toparlar.Cildi tazeler, canlı ve dolgun bir görünüm verir.UVA/UVB filtre sistemi içeren formülü, cildi zararlı güneş ışınlarının yol açtığı dış etkenlerden ve erken yaşlanmadan korumaya yardımcı olur."
Normal, karma, yağlı ciltleri memnun edebilecek bir ürün. Kuru ciltlere yeterli gelir mi emin değilim.
Benim cildim karma. Yüzümün kuru bölgelerini de yağlı bölgelerini de güzelce nemlendirdi. Sivilce kızarıklık vs. yapmadı.
 Ben gündüzleri tüm yüzüme geceleriyse sadece kuru bölgelere uyguluyorum.
Hızlı emiliyor. Yağlı bir krem değil. Hafif bir kokusu var, hoş kokuyor.  
Fotoğraflarda büyük çıkabiliyor bazen. Aslında sadece 50 ml. Buna rağmen her gün kullanımla 6 aydan fazla rahat gidiyor. Fiyatı 20 TL civarı diye biliyorum. Watsonslarda ara ara bir alana bir bedava kampanyası oluyor. İlk kutumu bir arkadaşımla beraber kampanyayla almıştık.Arkadaşımın cildi yağlı o da şuan 2. kutusunu kullanıyor.
Hoşçakalın!




25 Ocak 2014 Cumartesi

Gliss Oil Nutritive Sıvı Saç Kremi


Merhabalar! Bugün çok tanınmış bir üründen bahsetmek istiyorum: Gliss Oil Nutritive Sıvı Saç Kremi.
Anında etki ile kolay tarama ve kırılma karşıtı korumayı vaat ediyor. Böyle bir üründen kırılmaya karşı korumasını ben zaten beklemiyordum. Saçlarım çok karışır açsın diye almıştım. Bu konuda çooook başarılı buldum. Annemin -minik minik bukleli- kıvırcık saçlarını bile 2 fısla açtı. Çok bir şey beklemeden sadece saç açmak için alırsanız memnun kalırsınız. Hoş bir kokusu var ama saçta pek fazla kalmıyor kokusu.
Bu serinin birde pembe-turuncu arası renkli olanı var. O yıpranmış saçlar için öneriliyor. Saçınız uzunsa bunu tavsiye ederim çok hızlı açıyor saçı :) 
Ben indirimden 6 TL civarında bir fiyata almıştım normalde 10 TL civarıdır. 
Epey bereketli bir ürün ayrıca. Her gün kullanmama rağmen 7-8 aydır bitmedi. Bu bitince Down Under Naturals'ın Argan Yağlı'sını denemek istiyorum. İki fıs bütün saçıma yettiği için pek bitecek gibi durmuyor henüz :D
Kendinize İyi Bakııın! Hoşçakalın!


22 Ocak 2014 Çarşamba

Olay Essentials Temizleme Sütü ve Toniği

Merhabalar!
Bugün bambaşka bir ürün tanıtmak istemiştim. Fakat bu yarı sevdiğim yarı sevmediğim ürünleri tanıtıp kurtulmak istedim. Olay Essentials Temizleme Sütü ve Toniği..

Olay Essentials Temizleme Sütü: Arkasında 'AleoVera ve salatalık özleri içeren formülüyle yüzünüzdeki makyajı ve kiri etkili bir şekilde temizler ve cildinizi nemlendirir.Cilt gözeneklerini tıkamaz.' yazıyor. Bir miktar ürünü parmak uçlarımızla yüzümüze yediriyoruz daha sonra bir pamuk yardımıyla siliyoruz.

Artıları: Makyajı güzel temizliyor.Cilde güzel bir yumuşaklık veriyor. Tembel günlerinizde çok işe yarıyor. Temizleme mendillerinden daha iyi temizliyor üstelik durulamaya gerek kalmadan.

Eksileri: İçeriğinde gerçekten berbat kimyasallar var. (EDTA, Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben.. Bunlar benim bildiklerim.Fotoğraf makinem odaklamadığı için bunu da çekemedim ama bundan sonraki fotoğraflarımda ayarlayacağım.Söz :D ) Ve durulama gerektirmediği için bu kimyasallar yüzümüzde kalıyor iyice.

Ben bu ürünle makyajımın kabasını alıyorum daha sonra arındırıcı bir jelle yıkıyorum. Bittiğinde bir daha almam sanırım. Hiç olmazsa makyaj temizleme mendillerinden alırım aynı şekilde kullanırım. Fiyatı 10-15 TL civarıydı yanlış hatırlamıyorsam.


Olay Essentials Canlandırıcı Tonik: Tek kelimeyle çöp. Hiç mi hiç beğenmedim.Yazılabilecek tek bir artı göremedim. Cildi yakıyor, kızartıyor ve hiçbir işe yaramıyor. Görürseniz kaçın diyebilirim. Temizleme sütünü alırken Watsonsdaki bayan zorla aldırmıştı. İçinde o kadar çok zararlı kimyasal var ki yetmezmiş gibi parfümü basmışlar birde. Daha fazla uzatmıyorum nefret ettiğimi anlamışsınızdır. Fiyatı 10-15 TL civarıydı sanırım. Yazık oldu :))
Hoşçakalın!

21 Ocak 2014 Salı

Nivea Stay Clear Arındırıcı Tonik

Merhabalar!
Taze bir blogger olarak bugün google friend connect izleyicilerimin kaybolması beni çok üzdü. Neyseki sorun bende değilmiş herkese olmuş başka bir blogtan nasıl çözüleceğini de öğrendim ve çözdüm. Ne varsa bloglarda var :D
Dün tanıttığım temizleme jelinin toniğini tanıtmak istiyorum bugün.
Daha önce Olay'in bir toniğini kullanıyordum ve hiç memnun değildim. Cildimi kızartıyordu bazen yakıyordu ve görünürde hiç iyi etkisi yoktu. Bu toniği Watsonsdaki bayanın ısrarlarıyla aldım ve çok memnun kaldım.
Aldığım günden beri her akşam jelini ve toniğini düzenli olarak kullandım. Gerçekten işe yaradılar. Toniğin neden gerekli olduğunu anladım bu tonikle :) Çok hoş bir kokusu var beni hiç rahatsız etmedi aksine hoşuma gitti. 
Parlamaya karşı çok bir etkisini görmedim. Parlama karşıtı bir tonik arıyorsanız niveanın matlaştırıcı toniğine kesinlikle bakın derim. Sürdüğünüz an matlaştıran işini yapan bir tonik. 
Neyse konumuz bu tonik. Cildi germeden temizliyor ferahlatıyor. 
İçeriğinide çekmek istedim ama ışıktan sanırım fotoğraf makinem okumadı bir türlü. Kısaca deniz mineralleri içeriyor ve paraben içermiyor diyebilirim.
Hoşçakalın!

20 Ocak 2014 Pazartesi

NİVEA CLEAN DEEPER YÜZ TEMİZLEME JELİ

Merhabalar! Bugün sizlere çok beğendiğim bir ürünü tanıtacağım. Karma cilde sahibim. Burun çevrem çok sorunlu maalesef.. Devasa siyah noktalarım var(dı), burnum çok yağlıdır ve yüzümde sivilce çıkarsa genelde burun çevremde çıkar. Şuana kadar kullandığım hiçbir ürün bunu değiştirmemişti. Temizleyicilerin etkisi 5 dakika sürüyordu ama bu ürün bambaşka çıktı. Gelelim ürünümüze...
Her akşam yüzümü bu jelle yıkıyorum. Daha sonra toniğini kullanıyorum. (Belki düzenli kullandığım için belki de ürün gerçekten etkilidir) Bu jel benim devasa siyah noktalarımı gözle görülür biçimde azalttı ve gözeneklerimi küçülttü. 
İlk kez bir ürünün üzerinde yazan görevi bu kadar iyi yaptığını gördüm. Belki de bende görevimi iyi yaptım. Watsonsdaki görevli düzenli kullanımın çok çok önemli olduğunu söylemişti. Tabiki etkisi sonsuza kadar sürmüyor ve parlama konusunda net bir şey söyleyemem ama siyah noktalarda ciddi etkisi var.
İçinde büyük mavi tanecikler ve çok minik görünmeyen tanecikler var. O tanecikler sayesinde siyah noktalarınızı temizlediğini hissediyorsunuz.
Benim dudak çevrem kurudur bu yüzden dudak çevreme sürmüyorum sadece yağlı bölgelere sürüyorum. Yıkadıktan sonra da nemlendirici sürüyorum. 'Gıcır gıcır' temiz bir cilde sahip oluyorum.
Yağlı veya sorunlu bir cildiniz varsa bu ürün sizi büyük ihtimal memnun eder. Normal-kuru cildiniz varsa bu ürün daha da kurutabilir. Karma cildiniz varsa da benim gibi sadece yağlı kısımlara sürerek kullanabilirsiniz.
Hoşçakalın!

Güncelleme: 09.07.2014
Bu jeli dün bitirdim. Kısaca tekrar bahsetmek istedim. Çoğu Nivea ürünümde yaşadığım sorunu bunda da yaşadım başlarda etkisi gerçekten harikaydı, hatta şuan bile sürdüğüm an iyi ama uzun vadede cildimi daha da kötüleştiriyor. Cildimin yağlılığını artırdı. Çok düzenli ve iyi temizlememe rağmen geniş olmayan gözeneklerim genişledi. Bunun sebebi de sanırım cildimi yağlandırması. Şuan siyah noktaları temizlemede de eskisi kadar iyi değil. Anlık yağı kiri iyi temizliyor ama artık cildim eskisi kadar mat kalmıyor. Sürekli burun çevrem yağlanıyor. Oysaki ilk aylarda çok mutlu ve umutluydum bu jelden. Sonuç hüsran bir daha almam. Hatta bir daha Nivea almayı pek düşünmüyorum. Bu serinin toniğini hala seviyorum onu da belirteyim hakkını yemiş olmayayım :D İçeriği zararlı maddelerle doluymuş.Şuradan içeriğindeki maddelerin yarar ve zararlarına sivilce yapma ihtimallerine bakabilirsiniz. İçinde yararlı bir şey yokmuş resmen :(

19 Ocak 2014 Pazar

Watsons Pirinç Özlü ve B3 Vitaminli Maske

Merhabalar herkese! Bloğumun ilk yazısıyla karşınızdayım. Bakım konusuyla başlamak istedim. Ve geçelim ürünümüze..

Ürün cildi aydınlatmayı ve cilde doğal ışıltısını kazandırmayı vaat ediyor.
Bu tip hazır maskeler benim cildime üç aşamada etki eder.
1. Aşama: Maske yüzümdeyken birazcık yanma ve kaşıntı hissi oluşturur.( Hassas cilde sahip değilim, maskenin soğukluğundan olabilir.)
2.Aşama: Maskeyi çıkarttıktan sonraki ilk 10 dakika hafif yanma hissi oluşur ve cildim maske kalıntılarını emene kadar rahatsız olurum. Acaba iyi değil mi bu maske derim hep.
3. Aşama: Maskeyi çıkarttıktan yarım saat sonra ya da ertesi sabah yüzümün yumuşacık olduğunu ve ışıldadığını görüp mutlu olurum. 
Bu maske de beni yanıltmadı.(Ne mutlu bana :D )
Maskeyi yüzümde yaklaşık 20 dakika beklettim çıkarttığımda yukarıda yazdığım şeyleri hissettim. Kısaca ben bu maskeyi gayet beğendim. 
Paraben, alkol ve lanolin içermemesi hoşuma gitti ne kadar az kimyasal o kadar iyi sonuçta. Detaylarıyla ne yaptıklarını bilmesem de iyi olmadıklarını biliyorum. 
Ayrıca pirincin cilt beyazlatma özelliği var. Tek seferde olmasa da düzenli kullanımla cilt rengini açar(mış).
 Hoşçakalın!




18 Ocak 2014 Cumartesi

SONUNDA BENDE BLOGGER OLDUM!

Merhabalar herkese! Ben Serap.

Sonunda diyorum çünkü bu benim blog açmaya üçüncü karar verişim. Üç yıldır adeta blog aşığıyım ara ara bende mi açsam diyordum fakat kendimi yeterli göremiyordum.Sonunda paylaşacak deneyimlerim olduğuna karar verdim veee buradayım. 
Blogları çok faydalı ve samimi buluyorum.Umarım bende sizlere güzel fikirler verebilirim.
Bu blogta birçok şey olacak.Özellikle bakım ve makyaj ürünlerini tanıtmak istiyorum.Çekmecelerimde tanıtılmayı bekleyen birsürü ürün var. 
Umarım blogumu seversiniz. Hoşçakalıın!