18 Ağustos 2014 Pazartesi

Garnier Göz Makyaj Temizleyicisi Express Çift Etki

Merhabaaa! Artılarıyla eksileriyle bir göz makyaj temizleyicini tanıtacağım bugün :) Belki hatırlayanlarınız vardır aylar önce almıştım şu alışveriş yazımda göstermiştim.

Artıları: 

+Makyajı güzel temizliyor. Kusursuz mu derseniz hayır! Ben Nivea'nın hemen hemen bütün çeşitlerini denedim hiçbirinden memnun kalmadım. Bu onlardan çok daha iyi. Sadece bazı makyajları çıkartmak biraz özen istiyor. Pamukla tek silişimde çıkartacak bir şey arıyorum diyorsanız size göre değil. Bana yeterli geldi:) Şuana kadar kullandıklarım içinde en iyisiydi.
+Yağlı his bırakmıyor. Yine de ben yüzümü mutlaka durularım hatta konjac sponge denilen tamamen doğal temizleyici süngerimle göz çevremi de temizlerim ki yağ bezesi oluşmasın :)
+Cildime bir zararını görmedim.
+Fiyatı uygun. Normalde 12.50, ben indirimden 6.25'e almıştım.
+ Kirpiklerimi dökmedi. Daha önce Garnier'den başka bir tane kullanmıştım esas bakım serisindendi galiba her seferde 5-6 kirpik döküyordu. 

Eksileri:

-Çabuk tükenmesi. Fotoğraftaki miktar 1 buçuk haftada bitti :)
-Mükemmel değil, yoğun makyajlarda uğraştırabilir.
Sonuç olarak memnun kaldım, tavsiye ederim.Yine de başka dikkatimi çeken olursa farklı bir marka deneyebilirim. Hala aradığım mükemmel temizleyiciyi bulamadım.
Sizin bana önerebileceğiniz veya çok memnun kaldığınız temzileyicileriniz var mı?
Ya da bunu denediniz mi, yorum bırakırsanız çok sevinirim :) Sevgileer :))
-

10 Ağustos 2014 Pazar

Flormar Pretty Compact Blush-on Allık

Merhabalar!
Bu allığı biryerlerden duymuş ya da bir yerde görmüşsünüzdür. Bende bugün yorumlamak istedim.
14 gr lık kocamaan bir allık. Bir gün biter mi ki acaba :D 
Bendeki numarası P116. Bir tarafı bebek pembesi bir tarafı şeftaliye çalan bronz bir allık.
Şeftalimsi olanın rengine bayılıyorum. Pembe allıkları kendime hiiçç yakıştırmıyorum. Pembeyi allık olarak kullanmıyorum. İkisini karıştırıp yeni bir renk de elde edilebiliyor.Yine pembe tonuna yaklaştığı için çok sevmedim o rengi de. Evet, bronz renk için aldım bunu ben :D
Pembe olan biraz daha ışıltılı ama pek ışıltılı durmuyor yüzde. Bronz olan mat.
İkisi de far olarak güzel duruyorlar. Ucuz olduğunu da düşünürsek, iki renk olması, kocaman olması birer artı.
Ama ne yazıkki  kalıcı değiller. Çok çabuk uçup gidiyor. Ben allığı az sürmeyi severim belki de o yüzdendir. Bir de içeriği pek temiz değil, paraben ve talc içeriyor. Onu yüzüme sürmem diyen kişileri de duydum :) Allığı boş yüzüme kullanmadığım için ben sürüyorum.
Pigmentasyonu gayet iyi. Fırçayı azıcık değdirseniz yetiyor. Fiyatı şuan Flormar'ın sitesinde 12 TL.
Fiyatına göre iyi iş çıkarıyor. Bu tonlarda bir allık arıyorsanız bakmanızı öneririm. 
Açıldıktan sonra 24 ay bozulmama garantisi var :) 
Başka bir yazıda görüşmek üzere :))

9 Ağustos 2014 Cumartesi

Neutrogena Oil-free Moisturiser

Merhabalar!
Bugünkü konuğumuz öylesine, meraktan aldığım ve bayıldığım nemlendiricim.
Siyah noktaları olanlar bilir, temizlersiniz 5 dk sonra eski haline döner. Bunun bir sebebi de temizledikten sonra kullandığımız nemlendiricinin gözenekleri tıkaması. Ben bunu çok net görüyordum. Tertemiz yaptığım gözeneklerim nemlendirici sürdüğüm gibi siyahlaşıyor ve çabucak yağlanıyordu. Burada tanıttığım kremi kullanıyordum, bu kremi hala çok seviyorum ama burun çevreme iyi gelmedi. Her ne kadar su bazlı bir ürün olsa da yağlı bölgelerimi daha da çok yağlandırdı. Bayram indiriminde bunu görünce denemek istedim.
Hem yağsız, hem de gözenekleri tıkamıyor. Fiyatı 14 ya da 15 TLydi. İndirimle 7 TLye aldım.
Artılar: 
+Yağsız, gözenekleri tıkamıyor.
+Nemlendirmesi harika. Sadece anlık bir pürüzsüzlük hissi vermiyor, yumuşatıyor da.
+Kokusu hafif ve güzel Rahatsız olmadım.
+Cildime iyi geldi. Siyah noktalarımı kötüleştirmedi.
+ Sürdükten sonra yağlı bir his bırakmıyor ve yağlandırmıyor.Cildiniz yağlıysa kesinlikle öneririm. Yüzünüzü yıkadıktan sonra nemlendirmek çok önemli yağlı ciltli bile olsanız. Eğer siz nemlendirmezseniz cilt nemli kalmak için daha çok yağ üretir.Ton farkına henüz etkisini görmedim ama görürsem yazıyı güncelleyip eklerim.
+Tüpte olması hijyen açısından güzel.
+Sürümü kolay, yapısı losyondan biraz daha kıvamlı ama çok katı değil. Rengi beyaz ve kolay emiliyor.
Eksisi olduğunu düşünmüyorum.
50 ml ve açıldıktan sonra 6 ay bozulmayacağı söylenmiş. Düzenli kullanımda 6 ayda çok rahat biter her ne kadar azıcık kullanmak yetse de.
Normal, karma ve özellikle yağlı ciltlere öneririm. Kuru ciltlere nemlendirmesi yetmeyebilir emin değilim.

8 Ağustos 2014 Cuma

Solait Mattifying Face Sun Fluid Güneş Kremi

Merhabalar herkese!
Geçen seneye kadar güneşten korunmaya sahil haricinde dikkat etmiyordum. Sonra araştırdım ve cilde ne kadar zararlı olduğunu fark ettim. Ben beyaz ten hayranı olduğumdan bronzlaşmayı pek sevmem ve kendime yakıştırmam da zaten. Yine de güneşten korunmaya çok önem vermezdim dediğim gibi. Geçen yaz sonunda Watsons'ta 30 TL ve üstü alışverişe bu güneş kremi 3.99 du. Normal fiyatı 14-15 TL civarı olan bu kremi yaz sonunda ucuza alınca daha sık güneş kremi kullanmaya başladım. Kışın her gün süremedim unuttuğum için ama bu yaz genellikle bunu sürdüm şimdi de bitmek üzere.

Artıları:

+50 faktörlük yüksek koruma içeriyor. 
+Sadece yüz, göğüs bölgesi ve eller için kullanılıyor. 50 ml uzun süre gider bu yüzden.
+Yumuşak bir krem, cildi yumuşatıyor.
+Sahilde ya da havuzda çok güneş altında kaldığım zaman cildimi çok iyi korudu.Hiç kızarmadım. ( Saat 3- 4ten önce çok güneşte bulunmadığımı da belirteyim.)

Eksileri:

-Yapısı yağsız falan değil, gayet yağlı bir his veriyor bana göre. Karma veya yağlı ciltliyseniz ağır gelebilir.50 faktörlü kremler genellikle daha yağlı olurmuş yine de üstünde yağlı olmayan yapısı ... diye yazıyor.
-Birkaç gün üst üste sürdüğümde cildimi aşırı yağlandırdı, terletti ve hatta yağ bezesi gibi pütürcükler oluşturdu. Bende ara vererek kullandım bunu kullanmasamda güneş koruyucu içerikli ürünler kullandım hep.
Rengi biraz daha sarımsı ve kıvamı çok sıvı değil. Flaşlı çekim olduğu için böyle beyaz durmuş.
Birazcık dağıtınca böyle görünüyor.
Yoğun korumaya ihtiyacınız varsa, kuru veya normal ciltliyseniz öneririm. Fiyatı uygun. Ama günlük kullanmak için önermem. Yağlı veya karma ciltlilere de önermem.
Ben tekrar almam.
Bir de yeri gelmişken şundan bahsedeyim.Güneş kremleri genellikle açıldıktan sonra 1 yıl sağlam kalır.Her sene yeni güneş kremi almak gerekir cildimiz sağlığı için. Bu yüzden küçük paketli ürünleri ben seviyorum.
Kozmetiklerin arkasında açılmış kavanoza benzeyen bir işaret olur içinde de 12M, 6M gibi şeyler yazar. Bu ürünün açıldıktan sonra kaç ay dayanacağını gösterir. M harfi ayı simgeler. Bozulmuş ürünleri kullanmamaya dikkat edin, cildinizi de bozmaması için :)
Bu krem 12 ay dayanıyor :) 
Bitirmek üzereyim tam 12 ayda bitecek yaşasın :) Aldığım şeyleri çöpe atmaktan nefret ederim bir şeyler bitirdikçe çok seviniyorum :)
Bir dahaki yazıda görüşmek üzere :)